Spor »

''Süper Lig'e inancımız tam''

''Süper Lig'e inancımız tam''


@mersinhaber 'i takip et

"Süper Lig'e inancımız tam"

- Osmanlıspor Teknik Direktörü Tütüneker:

"Hedefleri için Osmanlıspor'u tercih ettim. Spor Toto Süper Lig'e inanmış durumdayız"

(Fotoğraflı)

ANKARA - HALİL İBRAHİM AVŞAR - PTT 1. Lig takımlarından Osmanlıspor'un teknik direktörü Uğur Tütüneker, Spor Toto Süper Lig'e çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

Tütüneker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süper Lig temsilcisi Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u çalıştırdıktan sonra dinlenmeyi düşündüğünü ancak Osmanlıspor'dan gelen cazip teklifi kabul ettiğini belirtti.

Süper Lig hedefinin tercihinde belirleyici olduğunu vurgulayan Tütüneker, "Önceliğimiz Osmanlıspor'un Süper Lig'e yükselmesi. Bunun için 6 aylık bir program yaptık. Tamamen PTT 1. Lig'den çıkmaya odaklandık. Spor Toto Süper Lig'e inanmış durumdayız" diye konuştu.

Tütüneker, PTT 1. Lig'i iyi bildiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PTT 1. Lig'de 14-15 yıl çalıştım. Yakından takip ettiğim bir lig. Süper Lig'de son iki yıl görev yaptım. İki ligi de iyi biliyorum. PTT 1. Lig'de mücadele gücü öne çıkıyor. Kimse bu ligi küçümsemesin. Futbolda hiçbir şeyin garantisi yok ama iyi bir takımımız var. Bir üst lige çıkma olasılığımız tabii ki yüksek."

-"Daha arzulu oynamalıyız"

Devre arasında takımla birlikte çalışma imkanı bulduğuna işaret eden Tütüneker, "Kaliteli bir oyuncu grubu var. Ancak onlardan kampta daha fazla mücadeleye girmelerini ve arzulu oynamalarını istedik. Özellikle sahamızdaki maçlarda üçüncü bölgede daha baskılı oynamalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Tütüneker, takımın başında ligde 2 maça çıktığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Son hafta Elazığspor'u yenerek moral kazandık. Mücadele gücümüzü ve arzumuzu artıracağız inşallah. Bunları üst seviyeye çekersek rahat ederiz. Ligde 16 maçımız kaldı. Tüm maçımıza final gözüyle bakıyoruz. Bu hafta tamamen Altınordu maçına konsantre olduk. Altınordu'nu yendikten sonra diğer maçlara hazırlanacağız."

-"Umar kalitesini gösterdi"

Tütüneker, geniş bir kadrolarının bulunduğunu belirterek, "Kadromuz kalecilerle birlikte 26 futbolcudan oluşuyor. Her pozisyonda ikişer oyuncu var. Zaman zaman form düşüklükleri, sakatlıklar olabilir. Her türlü ihtimale karşı kadro derinliğine sahibiz. Oyuncularımın hepsine yüzde yüz inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni transferlerden Aminu Umar'a ilişkin de Tütüneker, "Süratli bir oyuncu. Elazığspor maçında 2 gol birden attı. Kalitesini ve ne kadar etkili olabileceğini gösterdi" dedi.

-"Takımımızın güzel bir ismi var"

Tütüneker, Osmanlıspor ismini başarılarla daha geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini söyledi.

Takımın güzel bir isme sahip olduğunu vurgulayan Tütüneker, "Yönetim sezon başında Ankaraspor'un ismini Osmanlıspor olarak değiştirme kararı aldı. Osmanlıspor, gayet güzel bir isim. Osmanlı'yı hepimiz biliyoruz, bizim ecdadımız, geçmişimiz. Bunda hiçbir sıkıntı yok. Çok güzel bir isim bulmuşlar" diye konuştu.

 

Muhabir: Halil Ibrahim Avsar
Yayınlayan: Hüseyin Doğru


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.