Spor »

Sutopunda hedef, 2016 Olimpiyatları

Sutopunda hedef, 2016 Olimpiyatları


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Sutopunda hedef, 2016 Olimpiyatları

- Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Akgün:

"Avrupa Şampiyonası'a katılıp, orada ilk 8'e girerek, 2016 Olimpiyat Oyunları'nın vizesini almak için mücadele etmek istiyoruz"

İSTANBUL - Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, "Avrupa Şampiyonası'a katılıp, orada ilk 8'e girerek, 2016 Olimpiyat Oyunları'nın vizesini almak için mücadele etmek istiyoruz" dedi.

İstanbul'da bu akşam başlayacak 2016 Avrupa Sutopu Şampiyonası 1. Eleme Turu D Grubu müsabakaları öncesi Akgün Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına, Akgün'ün yanı sıra, grupta yer alan Türkiye, Litvanya, Belarus ve Almanya'nın teknik heyeti ile birer sporcusu katıldı.

Ataköy Olimpik Havuzu'nda 8 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek grup maçlarını lider olarak tamamlamak istediklerini aktaran federasyon başkanı Akgün, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Şampiyonası'a katılıp, orada ilk 8'e girerek, 2016 Olimpiyat Oyunları'nın vizesini almak için mücadele etmek istiyoruz. Grubu lider bitirirsek ikinci ayakta daha kolay takımlarla eşleşebiliriz. Takımıma güveniyorum. Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle başarılı olacağımızı düşünüyorum. Seyircimizin de desteğine ihtiyacımız var. Karşılaşmalar seyircilere ücretsiz olacak. Bütün halkımızı bizi desteklemeye çağırıyorum."

Türkiye Sutopu Milli Takımı Başantrenörü Alp Olcaytu ise grubu birinci tamamlayarak, diğer eleme ayağına avantajlı gitmek istediklerini belirtti.

Milli takım sporcusu Ali Can Yılmaz da en iyi şekilde hazırlandıklarını ve bu grubun Avrupa Şampiyonası'na katılmak için çok önemli olduğunu kaydetti.

D Grubu'nda bu akşam başlayacak organizasyonda Türkiye, ilk maçını saat 19.30'da Belarus'la oynayacak. Ataköy Olimpik Havuzu'nda yarın Litvanya ile saat 18.00'de karşılaşacak olan ay-yıldızlılar, grubundaki son maçını ise 8 Şubat Pazar günü saat 13.30'da Almanya ile yapacak.

- Turnuva hakkında

Türk Milli Takımı'nın yanı sıra Litvanya, Belarus ve Almanya'nın mücadele edeceği D Grubu'nda 8 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek müsabakalar, Ataköy Olimpik Havuzu'nda yapılacak.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 2016 yılının ocak ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesi elemelerde ilk ayak maçları Türkiye'nin yanı sıra Polonya, Hollanda ve Gürcistan'da düzenleniyor. Bu ayakta takımların elde ettikleri sıralamaya göre 11-13 Ekim 2015 tarihinde yapılacak ikinci ayak maçlarında grupları belli olacak. İsrail, Malta, Fransa ve Rusya'da düzenlenecek ikinci ayak maçlarının ardından gruplarında ilk iki sırayı elde edecek ekipler, Sırbistan'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını kazanacak.

Muhabir: Erkan Tiryaki
Yayınlayan: Çetin Arslancan


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.