Spor »

Serbest ve Senkronize Yüzme Milli Takımları kampta

Serbest ve Senkronize Yüzme Milli Takımları kampta


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Serbest ve Senkronize Yüzme Milli Takımları kampta

- Eryaman TOHM'da kampa giren milli takımlar, yıl içerisinde düzenlenecek organizasyonlar için çalışmalarına hız verdi

ANKARA - Eryaman Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) kampa giren Senkronize ve Serbest Yüzme Milli Takımları, yıl içerisinde düzenlenecek organizasyonlar için çalışmalarına hız verdi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Ankara Bölge Koordinatörü ve Milli Takım Teknik Direktörü Kerem Tanılkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 bayan, 12 erkek sporcu ve 10 antrenörle çalışmalara devam ettiklerini anlattı.

Serbestlerde yarın antrenmanların sona ereceğini belirten Tanılkan, Senkronize Milli Takım'ın ise 13-15 Şubat tarihlerinde İstanbul TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu'nda düzenlenecek Bakü Avrupa Oyunları eleme müsabakaları nedeniyle 11 Şubat'a kadar kampa devam edeceğini söyledi.

Tanılkan, "Her iki takımımızda da kamp çalışmaları yoğun geçiyor. Günde çift antrenman yapılıyor. Bunların yanı sıra kamp programı içerisinde test ölçümleri yapılıyor. Tüm milli sporcularımızın parametreleri test ediliyor, raporlar çıkarılıyor. Antrenmanlar haricinde sporcuları bilgilendirmek amaçlı beslenme, psikolojik anlamda motivasyon, kaygı giderme, doping kullanımı gibi her gün farklı konularda seminerler düzenliyoruz" diye konuştu.

Eryaman TOHM'un imkanlarından duydukları memnuniyeti dile getiren Tanılkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu merkez, Türkiye'nin bundan sonraki olimpiyatlara hazırlanması anlamında çok önemli katkı sağlayacak. Bu merkezin olumlu sonuçlarını göreceğime inanıyorum. Spor Genel Müdürlüğü (SGM) her türlü ihtiyacımızı sağlanıyor ve verdikleri desteği gerçekten arkamızda hissediyoruz, bu destek bizi ciddi anlamda motive ediyor ve daha büyük düşünmemize neden oluyor. Çalışmalarımıza olanak sağladıkları için Gençlik ve Spor Bakanlığı ve SGM'ye teşekkür ederim."

Tanılkan, daha önce yüzmede finale çıkma başarısının gösterilmediğini anımsatarak, öncelikli hedefin 2016 Rio Olimpiyatları'nda hem bayrak, hem de ferdi yarışlarda ilk 8 arasında yer almak olduğunu vurguladı.

Olimpiyatlar için son viraja girildiğini dile getiren Tanılkan, "2016 Rio Olimpiyatları için son yılımız. Dolayısıyla bu yaşacağımız yıl bizim için çok önemli bir süreç. Bu süreçte birçok kamp faaliyetimiz ve yurt içi ve yurt dışı hazırlık müsabakalarımız olacak. Olimpiyat barajları için akredite yarışlarına katılacağız. Çok yoğun bir dönem bizi bekliyor" diye konuştu.

Muhabir: Esra Duman
Yayınlayan: Ülkü P. Karakuş


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.