Spor »

Tekvandoda ''tekmeler'' kota için atılacak

Tekvandoda ''tekmeler'' kota için atılacak


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Tekvandoda "tekmeler" kota için atılacak

- Federasyon Başkanı Şahin:

"2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi 4 kotayı geçmek için gayret ediyoruz. Sporcularımız da gayet iyi gidiyor"

- "Ranking sistemi sporcularımıza büyük bir heyecan getirdi"

- "Umudum o ki altyapı çalışmalarımızdan 2020 ve 2024 oyunları için mükemmel sporcular çıkacak"

İSTANBUL - SERDAL KALAYCI - Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2016 Rio Olimpiyatları'na, dördün üzerinde sporcuyla katılabilmek için mücadele verdiklerini söyledi.

Olimpiyatlar öncesi kota hedefleri, şampiyonalar ve altyapı çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine konuşan Şahin, olimpiyat havuzu içindeki 16 sporcunun her birinin kota için aday olduğunu belirtti. Şahin, sporcuların katıldıkları organizasyonlarda elde ettikleri derecelerin, hedefler konusunda kendilerini umutlandırdığını ifade etti.

Tekvandoda yıl sonuna kadar, 4 Grand Prix, dünya şampiyonası ve Avrupa Oyunları'nın yanı sıra çok sayıda turnuva yapılacağını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"16 sporcumuz da bu müsabakalara katılacak. Buradan sürprizler çıkabilir. Özellikle dünya şampiyonasında çok yeni bir ismin derece yapması, olimpik sıralamamızın değişmesine neden olabilir. Kota hedefimiz için şimdiden sayı vermek erken olur ama olimpiyatlara 4'ün üzerinde sporcuyla katılmak için çok büyük bir gayret içindeyiz. Her ülkenin kendine göre kategorilerinde başarılı sporcuları var. Biz 4 kotayı geçmek için gayret ediyoruz. Sporcularımız da gayet iyi gidiyor. 16 sporcumuzun içindeki herkes bir adaydır."

-"Ranking sistemi heyecan getirdi"

Metin Şahin, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra tekvandoda olimpiyatlara katılım için başlatılan sıralama sisteminin, sporculara büyük bir heyecan getirdiğini söyledi.

Sıkletlerinde sıralamada ilk 6 içinde yer alan sporcuların olimpiyatlara doğrudan katılma hakkı kazandığını, kıta seçmelerinden de 1. ve 2. olan sporcuların kota aldığını anımsatan Şahin, bu sistem sayesinde sporcuların sürekli yarışma içinde olduğunu vurguladı.

Milli sporcuların kıta elemelerine kadar hedeflenen noktaya geleceğine inandığını aktaran Şahin, "Ranking sistemi kesinlikle heyecanı arttırdı. Futbolda, basketbolda nasıl bir lig heyecanı varsa, tekvandoda da bir ranking heyecanı var. Sporcularımız büyük bir gayret içinde ve nerede turnuva yapılsa katılıyorlar. Katıldıkları organizasyonlarda aldıkları puanlarla sıralamalarını yükseltmeye çalışıyorlar. Her ay bir yerde müsabaka var. Büyük bir yarışma heyecanı içindeler" diye konuştu.

-"2020 ve 2024 için mükemmel sporcular geliyor"

Federasyon başkanı Şahin, altyapı çalışmalarındaki başarıyı, elde edilen neticelerle gördüklerini kaydederek, yetişen sporcularla 2020 ve 2024 olimpiyat oyunlarında Türkiye adına hedeflerin daha büyük olacağını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesinin de kendileri için önemli bir destek olduğunu dile getiren Şahin, 5-6 yıl sonra bu çalışmaların geri dönüşümünü alacaklarını kaydetti. Şahin, şunları söyledi:

"Van'dan bir Nur Tatar 12 yaşında spora başlayıp, milli takım içinde yetişip, 19 yaşında olimpiyatta final oynuyorsa demek ki bir geri dönüşüm var. Şu anda benim umudum o ki altyapı çalışmalarımızdan 2020 ve 2024 Olimpiyatları'na çok mükemmel sporcular çıkacak. 2014 Dünya Şampiyonası'nda yıldız sporcularımız çok önemli başarılar kazandı. 70 ülke sporcuları içinde ikisi şampiyon oldu, 8'i bronz madalya kazandı. Bunların hepsi çok büyük adaylardır. Altyapıdan gelişen sporcular ne olacağını o şampiyonalarda göstermeye başlar. Bunlar için de özel çalışma uyguluyoruz. TOHM projesiyle yıldız ve genç sporculara önemli imkan sağlanıyor. Federasyon başkanı olarak umutluyum. İnşallah o çocukların içinden yeni Servetler (Servet Tazegül) yeni Nurlar (Nur Tatar) çıkacak."

Muhabir: Serdal Kalaycı
Yayınlayan: Hüseyin Doğru


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.