Spor »

''Derdimiz masada kazanmak değil''

''Derdimiz masada kazanmak değil''


@mersinhaber 'i takip et

"Derdimiz masada kazanmak değil"

- Beşiktaş Kulübü Basketbol Genel Direktörü Uluğ:

"Galatasaray Odeabank'ın giydiği formaya değil, maçın zamanında başlamamış olmasına ve kuralların tanıdığı bekleme süresinin aşılmasına itiraz ettik"

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü Basketbol Genel Direktörü Yiğiter Uluğ, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 14. haftasında Galatasaray Odeabank ile yaptıkları maçta, kuralların tanıdığı bekleme süresinin aşılmasına itiraz ettiklerini, bunun "masada kazanma" amacı taşımadığını belirtti.

Uluğ, Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer'in, 31 Ocak Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda forma krizi nedeniyle 27 dakika geç başlayan derbiye ilişkin medyada yer alan açıklamalarına, kulübün internet sitesi aracılığıyla cevap verdi.

Özyer'in maçta olmadığını belirten Uluğ, "Sanırım çalışma arkadaşları konuyu kendisine yanlış aktarmış. Biz Galatasaray Odeabank'ın giydiği formaya değil, maçın zamanında başlamamış olmasına ve kuralların tanıdığı bekleme süresinin aşılmasına itiraz ettik. İtiraz dilekçemizi maç başladıktan sonra vermemizin nedeni budur" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü olarak kuralların kendilerine tanıdığı itiraz hakkını kullandıklarını anlatan Uluğ, "Kararı Türkiye Basketbol Federasyonu verecek. Kabahatleri örtmek için laf kalabalığı yapmanın ve konuyu başka yerlere çekmenin anlamı yok" değerlendirmesini yaptı.

Uluğ, maçtan önce Galatasaray Odeabank cephesinden kendilerine sahaya çıkacakları forma konusunda bilgi verilmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Galatasaraylı dostlar bize o gün sahaya parçalı forma ve siyah şortla çıkacaklarını söyleseler, biz de kolaylık gösterir, Abdi İpekçi'ye beyaz formalarımızla giderdik. Ne yazık ki bir telefon etme zahmetinde bulunmadılar. Evsahibi takıma formasını değiştirmesi gerektiğini söyleyen kişi, karşılaşmanın baş hakemi Ergin Sarı'ydı. Bizim bu konuya müdahil olmamız düşünülemez. Her fırsatta kadın basketbolunda Türkiye'nin kaydettiği aşamayı vurguluyor, TKBL'nin Avrupa'nın en kaliteli liglerinden biri haline geldiğini söylüyoruz. Kuralların uygulanmadığı yerde kaliteli organizasyon olamaz. Son Avrupa şampiyonunun kendi sahasındaki bir maçta iki takım forma bulundurmaması ve maçın gecikmesine yol açması, en hafif deyimle beceriksizlik ve işine saygısızlıktır. Biz sadece bunun altını çizmeye çalıştık. Derdimiz masada kazanmak değil. Öyle olsa, yönergede yazan 15 dakika bekleme süresi dolduğunda takımımızı soyunma odasına götürür, bir daha da sahaya dönmezdik."

Muhabir: Kemal Çolak
Yayınlayan: Hüseyin Doğru


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.