Spor »

Buz Hokeyi Milli Takımı altyapı kampı

Buz Hokeyi Milli Takımı altyapı kampı


@mersinhaber 'i takip et

Buz Hokeyi Milli Takımı altyapı kampı

- Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, geleceğin milli takım altyapısını oluşturmak amacıyla Erzurum'da kamp düzenledi

- Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Altuntaş:

"Türkiye'nin buz hokeyinde çok uzun bir geçmişi yok. Bu spor Türkiye'de 1991'den beri oynanıyor"

ERZURUM - Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, geleceğin milli takımının altyapısını oluşturmak amacıyla 14-16 yaş grubu gençlere yönelik kamp düzenledi.

Buz Hokeyi Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Burkay Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa katılacak 90 sporcunun, "Hokey Okulu Projesi" kapsamında Federasyonun görevlendirdiği antrenörler tarafından Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapılan tarama sonucunda belirlendiğini söyledi. Altuntaş, kendisinin gözetiminde 10 günlük kamp için geçen hafta Erzurum'a gelen sporcuların günde 4 saat antrenman yaptığını belirtti.

Türkiye'nin buz hokeyinde yeni bir ülke olduğunu dile getiren Altuntaş, "Türkiye'nin buz hokeyinde çok uzun bir geçmişi yok. Bu spor Türkiye'de 1991'den beri oynanıyor. Tesislerimizin azlığı nedeniyle diğer spor branşları ve ülkelere göre biraz dezavantajlıyız. Dolayısıyla bu konuda daha yoğun çalışmamız gerekiyor. Bu kampların sporcuların gelişiminde çok büyük etkisi oluyor" diye konuştu.

14-16 yaş gurubundaki sporculara, sömestir döneminde daha fazla antrenman imkanı sunmak ve onları bir arada görmek istediklerini ifade eden Altuntaş, şunları kaydetti:

"Kampımız Cuma günü sona erecek. 16 yaş altında milli takım diye bir kavram yok. Biz buna bir tarama çalışması diyebiliriz. Sporcuların milli takıma gitmeden önce uluslararası turnuvalarda oynalamalarını istiyoruz. Bu tecrübeleri ilk defa milli takımda yaşasınlar istemiyoruz. Federasyonumuzun 14 ve 16 yaş altı sporculardan bir karma seçip onları yurtdışındaki bazı turnuvalarda oynatmak gibi bir niyeti var. Geleceğin milli takımı sporcularına o çalışma imkanını vermeye çalışıyoruz."

Muhabir: Fahrettin Gök
Yayınlayan: H. İbrahim Uyar


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.