Bursa'ya kurulması planlanan yeni organize sanayi bölgesi
Bursa'ya kurulması planlanan yeni organize sanayi bölgesi
@mersinhaber 'i takip et
Bursa'ya kurulması planlanan yeni organize sanayi bölgesi
- BTSO Meclis Başkanı Topuk: "50 yıl önceki vizyonla Bursa nasıl Türkiye'nin ekonomisinde lokomotif bir kent olmuşsa, yeni OSB projesi de Bursa'nın gelecek 50 yılını teminat altına alacak vizyoner bir projedir"
(Fotoğraflı)
BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, "50 yıl önceki vizyonla Bursa nasıl Türkiye'nin ekonomisinde lokomotif bir kent olmuşsa, yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi de Bursa'nın gelecek 50 yılını teminat altına alacak vizyoner bir projedir" dedi.
Kent Konseyi tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Bursa Konuşuyor" toplantısında kenti yüksek teknolojili yeni yatırımların merkezi haline getirecek olan yeni organize sanayi bölgesi ele alındı.
Topuk, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesinin 1963 yılında Bursa'da kurulduğunu, ileri görüşlü kent yöneticilerinin kurduğu organize sanayi bölgesinin kenti Türkiye'nin üretim ve ihracat merkezi haline getirdiğini söyledi.
Yeni OSB'nin Bursa'yı 2023 hedeflerine taşıyacağını ifade eden Topuk, "50 yıl önceki vizyonla Bursa nasıl Türkiye'nin ekonomisinde lokomotif bir kent olmuşsa, yeni OSB projesi de Bursa'nın gelecek 50 yılını teminat altına alacak vizyoner bir projedir" dedi.
- "Klasik OSB'lerden farklı üretim üslerine ihtiyacımız var"
Topuk, Bursa'nın ihracatını son 10 yılda 4 milyar dolar seviyesinden 12 milyar dolara çıkardığını hatırlatarak, "Bursa, 2023 yılında 75 milyar dolarlık ihracat hedefliyor. Bursa'nın 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için yıllık ortalama yüzde 20 ihracat artışı olmalıdır. Bursa'nın mevcut üretim yapısıyla bu hedefi yakalaması mümkün değildir. Farklı bir sıçramayla daha katma değerli ve teknolojik ürünlere yönelmesi ve buna yönelik üretim alanları planlanması gerekmektedir" diye konuştu.
Bursa'nın gelecek hedefleri doğrultusunda uzay, havacılık, savunma, raylı sistemler, teknik tekstil gibi katma değeri yüksek sektörlere geçiş yapılması gerektiğini dile getiren Topuk, "Ar-Ge ağırlıklı teknolojik sektörlere dönük olarak hızlı ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması amacıyla teknoloji geliştirme bölgesi, mükemmeliyet merkezi, lojistik merkez ve eğitim merkezleri olan klasik OSB'lerden farklı üretim üslerine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
Topuk'un konuşmasının ardından Bursa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yedikardeş, Barakfaki Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Arif Demirören ile iş adamları ve akademisyenler de görüş ve düşüncelerini paylaştı.
Muhabir: Cem Şan
Yayınlayan: Murat Kaban