The Walking Dead 6. Sezon 14. Bölüm Nefes Kesti!

Yabancı diziler arasında en çok izlenen ve beğenilen dizilerden biri olan The Walking Dead 6. sezonunda 14. bölüm ile ekranlara geliyor. İşte detaylar...

22 Mart 2016 Salı, 02:57
The Walking Dead 6. Sezon 14. Bölüm Nefes Kesti!
-

 

 

Çok sevilen The Walking Dead 6. sezon da yayınlanan tüm bölümlerde ayrı bir aksiyon yaşanıyor. Maceranın her zaman devam ettiği son bölümün adı ise Twice As Far oldu. Bir sonraki bölümün adı henüz açıklanmazken diziye katılan Negan ve Jesus ile birlikte The Walking Dead 6. sezon 14. bölüm izleyenleri daha da şaşırtacak. Önceki bölümde ise izleyenlere ilginç bir sürpriz vardı, öldürülenler arasında zombi olarak Johnny Depp'de yer aldı, fakat sadece kafasıyla. Greg Nicotero son bölümdeki kafalardan biri için "Johnny Depp olduğunu söylersem başım belaya girer mi bilmiyorum ama amacımız heykeli Depp'e benzetmekti." dedi. The Walking Dead son bölüm de Rick kilise de toplantı yaparak Gregory ve Maggie'nin anlaşmasını anlattı. Yiyecek ve içecek için Saviors grubu ile savaşmak zorunda olduklarını söyleyen Rick bu gruptakileri öldürmedikçe bir gün onların ihtiyacı olan bütün erzaklarını alabileceklerini söyledi. Zombilerden (yürüyen ölüler) kurtulmak için uğraşan insanların hayatta kalma mücadelesini anlatan TWD ilk önce çizgiromanıyla karşımıza çıktı daha sonra dizisi ile geniş kitlelere hitap etti. Yeni sezonda da önemli isimlerin ölmesiyle şok eden dizi daha bir çok heyecanlı olaya tanık olmamıza neden oldu. Geçen bölümde de beklenmedik bir yakınlaşma da olmuş, Ricky ve Michonne aşk yaşamaya başlamıştı. Michonne ve Ricky arasındaki yakınlaşmanın ilerleyen günlerde nasıl seyredeceği izleyenler tarafından merak ediliyor. İkili arasındaki bu yakınlaşma sosyal medyada çok konuşuldu ve olumlu yorumlar aldı. Daryl ve Rick buldukları aracı alarak yola çıkarlar ve bir benzinlikte durmuşlardı. Bu benzinlikte Denise’in istediği kolayı bulmaya çalışırken bir kola makinası bulurlar ve onu açmaya uğraşmışlardı. Jeffrey Dean Morgan'ın diziye çizgiromanda ki Negan karakteri ile katılmasından sonra izleyicileri daha da heyecanlandıracak günler bekliyor. Adını sık duyduğumuz Negan karakteri ortalığı karıştırmaya başladı. Alexandria'nın sakinleri ve Rick'in yöntemi ile üzerlerine ölülerin parçalarını yerleştirerek farkında olmadan silah depolarının olduğu yere gitmişlerdi. Aylakların arasında kalarak dikkat çekmeyen bu grup daha sonra silahların işe yaramadığını farkedip farklı planlar yapmaya başlamışlardı. Merak edilen detaylar Ajanshaber.com'da.
 
THE WALKİNG DEAD 6. SEZON 14. BÖLÜM İZLEYENLERİ ŞAŞIRTTI
 
Heyecanın ve aksiyonun dozunun giderek arttığı The Walking 6. sezon 14. bölüm de olaylar giderek karışıyor. Jesus rahat durmuyor ve Rick'in grubunun başına belalar açmaya son bölüm de devam ediyor. Jesus; Michonne ile Rick uyurken yanlarına gelir ve onlarla konuşmak istediğini söyler. Jesus Alexandria ekibinde başka insanlarında yaşadığını söyleyerek onları arkadaşlarının yanına götürür. Jesus onları Alexandria ekibi ile tanıştırır ve liderlerinin Gregory olduğunu söyler. Gregory karakterini diziye yeni katılan Xander Berkeley canlandırıyor. Gregory yaşanan bir kargaşa arasında kalıyor ve bıçaklanıyor. Rick ve Gregory’u bıçaklayan adamla birbirine girer. O esnada Rick’in boğazına bıçak dayayan adamın Michonne dikkatini dağıtarak Rick'in adamı öldürmesini sağlar. Tobbie Saviors grubunda olduğu için Rick ilk olarak Hilltop grubundaki Andy’den bilgi aldı ve planlar hazırlamaya başladı. Saviors grubunu alt etmek için Jesus, Glenn, Carol, Maggie, Abraham, Daryl, Tara ve  Rick Saviors grubunun yaşadığı yere doğru gitti, ilk olarak çevrede dolaşarak keşif yapan Rick ve arkadaşları Saviors'a saldırdı. Tobbie'yi kurtardıktan sonra gruptaki kişileri öldürdüler. Fakat Saviors'dan bir kişi Abraham ve Sasha'yı görerek diğer arkadaşlarına zor durumda olduklarını duyurdu. Bu alarm ile birlikte kargaşa yaşandı ve Maggie ile Carol onlara yardım etmek için çalıştı. Yaşanan kapışmanın ardından gruptan kaçmak isteyen kişiyi yakaladı ve Carol ile Maggie'nin Saviors grubunun elinde olduğunu öğrenir. Önce ki bölümde Darly ve Rick kola makinası ile uğraşırken üzerlerine bir yabancı çıkmıştı. Daha sonra bu ikili üzerlerine atlayan kişinin zarar vermeyeceğini anlayınca bırakmışlar ve o kişinin Jesus olduğunu öğrendi. Dizi 6. sezon 14. bölüm izleyenleri şaşırttı bir sonra ki bölüm 27 Mart'ta ekrana gelecek. Son bölüm de Jeffrey Dean Morgan dışında diziye; Alicia Witt, Xander Berkeley, Tom Payne gibi isimler de katıldı. İkili yabancıyı tanımaya çalışsalar da Jesus oradan bir an önce ayrılmaları gerektiğini söylemişti. Tam o anda dikkatleri dağılan Darly ve Rick benzinliğin arkasından sesler duymuş ve o tarafa doğru koşup, baktıklarında Jesus’un oyununa geldiklerini anlamışlardı. Onlar arka tarafa geçttiklerinde Jesus malzemelerin dolu olduğu kamyonetin çalmıştı. Daha sonra ikili Jesus’u arabanın lastiğini değiştirirken buldular.
 
THE WALKİNG DEAD 6. SEZON 14. BÖLÜM ADI TWİCE AS FAR
 
TWD son bölüm adı Twice As Far olarak açıklandı. Önce ki bölüm de Jesus’u bağlayıp aracı alan ikili yol üstünde başka bir çiftlik farketmişler, çiftliğe girdiklerinde arabadan ses geldiğini anlayan Rick frene basmış ve ani frenden dolayı Jesus yere düşerek kaçmaya başlamıştı. The Walking Dead de asıl heyecan ise buradan sonra başlayacak. Jesus'a sinirlenen Darly bir kavgaya tutuşmuş ve o sırada araç göle düşerek batmıştı. Onu bayıltan Darly Alexandria'ya getirerek kontrol altına almıştı. Negan ve ekibinin amacı onların elindeki tüm ganimeti aldıktan sonra Alexandria'ya gitmekti. Alexandria'ya gittikten sonra orada ki hazineleri de ele geçirmek isteyen grup henüz Darly, Abraham'ın gücünü görmemiştir. İkili önceki kamp noktasında bulduğu roketatarı alarak Negan'ın ekibinin üzerine sıkmıştı. Alexandria'ya dönmek için bir başka yola çıkan kişi ise Glenn'di. Yolda karşılaştığı Enid ile birlikte yola çıkan Glenn karısı Meg'i kurtarmak için çabalayacak. Daha sonra ise arkadaşlarını kurarmaya çalışacaklar. Rick ise ölülerin saldırısına uğrayan Jessie ve saldırı esnasında gözünden vurulan Carl için kendini suçlamaktadır. Dizi Tükiye'de FX kanalında Pazartesi akşamları saat 22:25'de yayınlanıyor.
 
Dizi sezon başlangıcı yaparken hayranlarına küçük bir sürpriz yapmıştı. En büyük tv dizisi galası yaparak tarihe geçen TWD'nin etkinliğine konuklar piyango şeklinde bilet kazanarak giriş yaptı. Dizinin web sitesinden yapılan başvurulara tam tamına yirmi altı milyon kişi başvurdu fakat sadece bunlardan on beş bin kişi galaya katılma fırsatı yakaladı. Robert Kirkman'ın açılışını yaptığı geceye önceki sezonlarda ölen oyuncular da katılmıştı. Ve Norman Reedus’un (Darly) geceye motorsikletle girmesiyle çok dikkat çekti. Dizinin 6. sezon 13. bölüm sonrası şimdiden merak edile dursun bu sezonun en dikkat çeken üçlüsü Carl, Maggie ve Glenn olacak gibi görünüyor. Ayrıca diziye Negan karakteri dışında Jesus isimli bir karakter de katılacak. Jesus karakterine Tom Payne hayat verirken ayrıca Rick Grimes'e de destek olacak. Glenn karakterini oynayan Steven Yeun dizinin geçtiğimiz sezonu ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı: 'Karakterler ön planda oluyor evet bir oyuncu olarak bunu oynaması zevkli izleyici olarak izlemesi de öyle benim için ise diziyi keyifli hale getiren yetenekli insanlarla çalışıyor olmak. Bu bir iş aslında ama mış gibi yapıp oyun oynuyoruz.' demişti.
 
THE WALKİNG DEAD HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER
 
-The Walking Dead'de "zombi" tabiri hiç kullanılmadı ve "aylaklar, sürü" gibi isimler takıldı. 
-Zombi rolündeki oyuncular diğer oyuncularla birlikte yemek yemiyor ve zombi gibi yürüyebilmek için "zombi okulu" adında ki yerde ders alıyorlar.
-Birinci bölüm de Rick hastaneden çıkıp ilk zombisini öldürdükten sonra üzerine sıçrayan kanlardan kuru kafa görüntüsü çıkmıştır ve dizinin ilk bölümü Cadılar Bayramı'nda yayınlanmıştır.
-Darly karakterinin kullandığı Horton Scout HD 125 marka tüfek 300 dolardır.
- Dizinin 3. sezonun ilk bölümü 10 milyon kişi tarafından izlendi ve bugüne kadar ki en yüksek izlenme oranına sahip olan bölümlerden oldu.
- Bu sezona kadar TWD'de toplamda 349 tane zombi öldürüldü, en çok zombi öldürenler Rick, Darly ve Andrea'dır.
-İlk sezon da çatıda çekim yapılırken Merle Dixon’u gören halk onu gerçek bir keskin nişancı sandı ve çekim yapılan yere gerçek bir SWAT timi geldi, fakat daha sonra konu olaysız çözüldü.
-3. Sezon'da ölen 17 kişinin sadece 3'ü zombiler tarafından öldürüldü, diğerleri ise yaşayanlar tarafından öldürüldü.
-Aslen Koreli olan Steven Yeun bir söyleşide ailesinin dizinin sadık izleyicilerinden olduğunu söyledi ve babasının dizide hayatını kurtaran Melissa McBride (Carol)’a teşekkür etmesini söyledi, Yeun bunun bir kurgu olduğunu hatırlatsa da ısrarı üzerine teşekkürü iletti.
-Zombilerin canlılıklarını yitirdikleri için oyuncuların göz kırpmamaları gerekiyor. Eğer kırparlarsa montaj sırasında bunlar siliniyor.

 

 

TWD'DE GEÇEN SENE NELER OLDU?
 
Tyreese'in ölümü ile ilkler başladı
The Walking Dead'de çoğu kişinin favori isimlerinden olan Tyreese 2015'te ölen ilk karakter oldu. Bir zombi tarafından kolundan ısırılan çekiçli Tyreese bunalımlı bir dönemde ısırığın etkisi ile halisünasyonlar görerek diziye veda etti.
 
Rick - Pete
Her zaman sarhoş olduğu ve ailesine şiddet uyguladığı için Rick'in nefretini kazanan Pete, yapılan toplantı esnasında Michonne'un kılıcını alarak Rick hakkında konuştu ve o sırada onunla anlaşmaya çalışan Reg'in de yanlışlıkla boğazını kesti. Bu olaydan sonra herkesin daha da nefretini kazanan Pete için ölüm çanları çalmaya başladı. Alexandria'da yönetici statüsündeki Deanna'nın da onayını alan Rick Pete'i öldürdü.
 
Noah'ın Ölümü
Noah'ın ölümü ise Glenn ve Nicholas ile birlikte bir döner kapıya sıkışmasıyla oldu. Herkesin nefretini kazanan Nicholas ise son dakika da kaçmış, Glenn elinden hiç bir şey gelmeden Noah'ın ölümünü izlemek zorunda kalmıştı.
 
Rick'in Çıldırışı
Alexandria'ya geldikten sonra kasabanın güvensiz ve tehlikelere açık olduğunu fark eden Rick kontrolü eline almak istedi. İlk tehlike olarak alkolik doktor Pete'i karşısına aldı ve kasaba da Pete'le kavga eden Rick ardından herkese silah doğrulttu.
 
DİZİ DE KULLANILAN MEKANLAR DA ÇOK MERAK EDİLİYOR
 
Dizide sürekli bir hareket ve aksiyon olduğu için haliyle karakter de sabir bir yerde yaşamıyor ve konunun geçtği yerler sürekli değişiyor. Önceki sezonlarda en çok kullanılan mekanlardan birincisi Hershel'in Çiftliği'idi. Burası Glenn ve ailesinin yaşadığı çiftlikti, Rick ve arkadaşlar Carl vurulduğunda burada kalmışlardı fakat 2. sezon 13. bölüm de ölüler baskın yaptığı için oradan ayrıldılar. Çiftlik saldırıya uğrayınca Rick ve arkadaşları burayı bulmuş ve oraya yerleşmişler ve hapishanede hayatta kalan mahkumlarla karşılaşmışlardı ama daha sonra burası Vali tarafından dağıtılmıştı. Philip Blake (Vali), Nick'in ölümü üzerine Caesar Martinez ve orada yaşayan kişilerin yardımıyla serserilerin elinden alıp yönetime geçmiştir. Daha sonra Rick ve arkadaşları Alexandria Safe Zone'a geçmiştir. Burası güvenliği elden bırakmamak için nöbet kulesi olarak kullandıkları evlerin olduğu sığınaklardandır. Bu bölgede Reg ve Deanna  Aaron'un yardımı ile 5. sezon'da burada yaşamışlardı. Terminus ise Gareth tarafından yönetilen bir mekandır. Seyirciler burayı ilk kez dördüncü sezonda görmüş daha sonra burada Gareth ve ekibi insanları kandırıp öldürüp, yiyorlardı. Beşinci sezon birinci bölüm de bu bölgeyi Carol havaya uçurmuştu. Entertainment Weekly dergisi bu ay ki sayısında TWD’nin ölülerine yer verdi. Dizinin hayranlarını çok sevindiren dergi özlenen karakterlere tam yirmi beş sayfa ayırdı. Sevilen, sevilmeyen, iyisi ve kötüsü ile The Governor’dan Lizzie'ye, T-Dog’dan Beth’e kadar bir çok karakteri yayınlayan dergi büyük ilgi gördü. Diziden zombi saldırıları sonucu ölerek ayrılan Sophia, Mika, Jacqui, Lizzie, Tyreese, Noah, The Governor, T-Dog, Bob ve Sam okuyuculara ölümün nasıl bir şey olduğunu anlattı.
 

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi