Obezitenin Getirdiği Hastalıklar ve Diyabetin Getirdiği Hastalıklarla İlgili Bilinmeyen Herşey!

Günümüzde pek çok insan Obezite veya Diyabet yani diğer adıyla Şeker hastalığı olarak bilinen rahatsızlıklara yakalanmış durumda. Obezitenin getirdiği hastalıklar nelerdir, diyabetin getirdiği hastalıklar nelerdir? İşte tüm detaylar...

22 Mart 2016 Salı, 03:02
Obezitenin Getirdiği Hastalıklar ve Diyabetin Getirdiği Hastalıklarla İlgili Bilinmeyen Herşey!
-

Ersoy, yaptığı açıklamada, Türkiye ve dünyada, erişkin tip 2 diyabet tedavisinde cerrahi girişimin daha çok uygulanmaya başlandığını ifade etti.
 
Tip 2 erişkin diyabetinin obezitenin orta ve ileri düzeyde hızla artmasıyla büyük problem haline geldiğini aktaran Ersoy, "Hem obezite hem de diyabete bağlı ciddi yan etkiler ve hastalıklar da hızla artıyor. Göz, böbrek, kalp ve diğer hayati organlarda zamanla gelişen ve yaşamı tehdit eden hastalıklar görülmekte. Özellikle obezite ve diyabetin beraber görüldüğü durumlarda, damar hastalıklarına bağlı gelişen kalp krizleri ani ölümlere neden olmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
 
 
''Obezite ve diyabete bağlı hastalıklar artıyor''
Ersoy, bu gibi hastalıkların obezite ve diyabetin birlikte tedavi edilmesiyle önlenebileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bazen yapılan obezite ameliyatı tek başına hastanın kilo vermesini sağlamasına rağmen, diyabetini tam düzeltmemektedir.
 
Bu problem çözmek amacıyla metabolik cerrahi yöntemi uygulanabilir. Bu cerrahilerdeki temel felsefe, bağırsak sisteminden salınan ve kan şekeri regülasyonunu sağlayan hormonların daha aktif hale getirilmesidir. Açlık ve tokluk hissiyle de ilgili olan bu hormonların mümkün olduğunca fazla etkin hale getirilmesi gerekiyor.
 
Hepimizin çok iyi bildiği gibi yemek yemeğe başladığımızda hemen tokluk hissi başlamaz, bu bir süreç alır. Yemek yediğimizde ilk önce mide duvarı gerilir midenin üst kubbe kısmından bir hormon salgılanır, daha sonra ince bağırsakların son kısmı olan ileuma kadar olan süreçte birtakım bilinen tokluk hormonları da işe ilave olur ve yemek hissi azalıp bitebilir."

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı