E-Devlet Üzerinde Yayınlanan Soyağacı Hizmeti Meraklıları Sistemi Kilitledi

Gün içinde çıkan haberlerle adeta zirveye ulaşan "E-Devlet" üzerinde yayınlanmaya başlayan "Soyağacı" hizmeti nedeniyle, sistem durma noktasına geldi.

08 Şubat 2018 Perşembe, 18:58
G: 08.02.2018 - 19:30
E-Devlet Üzerinde Yayınlanan Soyağacı Hizmeti Meraklıları Sistemi Kilitledi
-

Her geçen yenisi eklenen hizmetlere,  bir yenisi daha eklendi. Nüfus ve Vatandaşlık hizmetleri menüsüne eklenen "Alt-Üst Soy Bilgisi" linki ile artık hangi soydan geldiğinizi görebileceksiniz. "E-Devlet" kapısında akşam saatlerinde yoğunluğun daha da artığı düşünülürken, giriş taleplerine maalesef yanıt verilemiyor. Duyan vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yeni "Soyağacı" hizmetini sayesinde hangi soydan geldiğinizi görebileceksiniz. Ancak, şu sıralar büyük bir kitlenin giriş yapma denemesi nedeniyle ağır işleyen ve zaman zaman durma noktasına gelen turkiye.gov.tr adresinden bundan böyle bir tıkla görebilecek..               
 "Soyağacı"ına Rağbet Yüksek Seviyede
Kişilerin 1800'lü yıllara varan soy kökünün yayınlandığı sistem, kullanıcıların taleplerine yanıt veremez durumda. Yeniden sağlıklı çalışması biraz zaman alacağa benziyor.

Yeni özelliğin ardından, sisteme ilk girenler Sosyal Medya hesaplarında paylaşımlarda bulundu. Hızla yayılan bilgi üzerine çok geçmeden "E-Devlet" sitesinde yavaşlamalar başladı. Ardından da sistem zaman zaman yanıt veremez hale geldi.
 
Gecenin ilerleyen saatlerinde yoğunluğun azalacağı tahmin edilirken, birkaç gün boyunca "E-Devlet" sisteminde yavaşlıkların yaşanacağı tahmin ediliyor.
Sistemin normale dönmesiyle, E-Devlet'e TC Kimlik ve şifre ile giriş yapılarak, ilgili alanda yapılan sorgulama ile karşınıza "Soyağacı"nız çıkacak.

PEKİ YA, SOYAĞACI NEDİR?

Sözlük anlmadına göre
soyağacı (bileşik & ad); bir soyun, bir ailenin bilinen en eski atasından başlayarak son üyelerine değin bütün bireylerini bir kökten çıkan ağaç görünümü içinde gösteren çizelge.


Nüfus Hizmetlerinin yürütülmesi ile nüfus kayıtlarının tutulmasına ve nüfus kayıtlarına ilişkin bilgi ve belge verilmesine ilişkin hususlar 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve bu Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile düzenlenmiştir.
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44'üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi “Nüfus kayıt örneklerini; kaydın sahipleri veya bunların eşleri ile veli, vasi, alt ve üst soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler, nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler.” hükmündedir.
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda soyağacı veya soy kütüğü ya da şecere verilmesine yönelik bir düzenleme bulunmadığından, bu yöndeki talepler yukarıda belirtilen mevzuat hükmü doğrultusunda ilgililerin alt ve üst soylarına ait düzenlenen nüfus kayıt örnekleri ile sağlanmaktadır.
Bu nedenle, kişiler ancak alt ve üst soylarını kapsayan nüfus kayıt örneklerini bulundukları yer nüfus müdürlüğünden almaları mümkündür. Bunun dışındaki talepler 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44'üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 7, 9 ve 21'inci maddeleri ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 4, 5, 6 ve 8'inci maddeleri uyarınca, ilgililerin soyağacı ya da soy kütüğü olarak tanımlanan taleplerin yerine getirilmesi mümkün değildir.
 
E-Devlet'ten Yayınlanan Soyağacı Hizmeti Meraklıları Sistemi Kilitledi

Ebevenylerinizden size miras olarak kalan, soyunuzun aslında devamıyla sizlerde gelecek nesillerinizin "Soyağacı"nda yer almış oluyorsunuz. Klasik manada aslında bir kişinin, anne - babası ve çocukları üzerinden terse doğru dizelenmiş aile sırasına "Soyağacı" deniliyor. 
Soyağacı Örneği
Üsteki resimde bir ailenin Örnek "Soyağacı" görünüyor.


E-Devlet'ten Yayınlanan Soyağacı Hizmeti Meraklıları Sistemi Kilitledi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MÜDÜR ANTEPLİOĞLU 'NA ÇETİNAY, ACEHAN, ALPER, ÇETİN VE METİN'DEN "HAYIRLI OLSUN " ZİYARETİ...
TARSUS'TA SİLAHLI SALDIRI DA YARALANAN KADIN, YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ
MERSİN'DE EMLAKÇILAR "ELEKTRONİK İLAN DOĞRULAMA SISTEMİ"NE GEÇİYOR
Mersin'de bir vatandaşın Aracına Yorgun Mermi İsabet Etti
BÜYÜKŞEHİR’İN ‘KÖY BİZİM ŞENLİK BİZİM’ EKİBİ BİR KEZ DAHA ÇAMLIYAYLA’DA
TÜRKİYE’NİN 1. PARTİSİ CHP 101 YAŞINDA BAŞKAN SEÇER, CHP’NİN 101. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMINA KATILDI
Küçük Narin, Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi
Mersin'de Genç Üreticilere %70 Hibeli Kurulum Desteği İçin Sözleşme İmzalandı
Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, Yeni Eğitim Öğretim Yılını Kutladı
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Teke, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayımladı